" />
Producten
heartDon't forget...

14th February
it's Valentine heart


-kiss- Bet Bee
Wauw... Kijk nou!
Nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden

Salontafel van Pallet

Foto

Verweerde eiken tafel...

Deze oude verweerde eiken tafel had maanden buiten gestaan en dat was te zien. Ik heb de tafel helemaal kaal geschuurd, geloogd, gebeitst en met de staalborstel bewerkt. Het resultaat is een prachtig blad. Het onderstel heb ik wit geverfd, toen matte grijze verf eroverheen en dit, net als het dressoir, doorgeschuurd.

 
Foto

Hardhouten dressoir

Hij was donkerbruin gebeitst, toen wit, afgewerkt met matte, grijze verf. Dit doorgeschuurd en gevernist. Het beslag met hamerslag antracietgrijze lak en klaar!
Foto

Kastje van Veilingkisten

Foto

Wandrek pallet met vakken voor fotolijsten

Foto

Wandrek Pallet met Rozen

Foto
Wandrek gemaakt van een pallet. Eerst heel glad geschuurd, met krijtverf wit gemaakt en op de randen een fotoprint van rozen op het hout gemaakt. Mooi robuust sisaltouw erdoorheen om hem op te hangen en je hebt een geweldig wandrek.

Van oma's oude stoel tot troon

Foto

Massief eiken kerkbank omgetoverd tot modern bankje voor bij de eettafel

Foto

Wandconsole of regaal

Foto
Van donkerbruin, oud, gammel en muf rekje naar prachtig wandregaal in oud Hollands groen

Massief eiken kast

Foto

Fotocollage Deur

Foto
Deze hardhouten binnendeur was donkerbruin gebeitst en er zaten gele ruitjes met een motiefje in.

Eerst heb ik voorzichtig de ruitjes eruit getikt. Daarna ben ik druk aan het schuren geslagen. Echt een hele klus om het donkerbruin eraf te krijgen. Toen de deur eindelijk kaal was, heb ik hem tweemaal geverfd met een witte krijtverf. Goed laten drogen en weer licht opgeschuurd voor een oude, geleefde uitstraling.

Van sloophout plankjes op maat gezaagd en deze ook goed geschuurd. De plankjes heb ik vervolgens op de plaats van de ruitjes gemaakt. Eerst geprobeerd met lijm, maar dit vond ik toch niet stevig genoeg, dus toen toch maar gespijkerd. Het blanke, onbehandelde hout heb ik nog wel in de bijenwas gezet voor een iets levendiger effect.

Aan de bovenkant heb ik twee gaten geboord. Hier heb ik een dik stuk sisaltouw doorheen gehaald, zodat de deur aan de muur bevestigd kan worden. Niet om hem aan op te hangen, maar om te voorkomen dat deze loeizware jongen naar voren kantelt. 

Omdat ik landelijk met industrieel wilde combineren, heb ik gekozen voor 10 aluminium fotolijsten. Prachtig met zwart-wit foto's. Deze aluminiumkleur heb ik doorgevoerd in de paumelles en de schoft. Deze zijn aluminium-hamerslag geverfd.

 

Rotan Fauteuil

Foto
Deze fauteuil was gewoon naturel rotan. Hij vróég gewoon om een make-over! 

Eerst heb ik de stoel helemaal schoongeblazen met de compressor, ontvet met thinner en toen de pootjes geschuurd. Toen begon de uitdaging... Ik ben begonnen met een witte basislaag verf. Deze heb ik gewoon met een brede, platte kwast aangebracht. Nog voordat deze verflaag goed droog was, ben ik er overheen gegaan met een transparante bruine beits. Dit vloeide mooi over in de witte onderlaag, omdat deze nog nat was. Dit heb ik wel goed laten drogen.

De volgende dag heb ik witte krijtverf aangelengd met water en hiermee een derde verflaag aangebracht. Toen deze laag nog plakkerig was, heb ik met greywash her en der vegen aangebracht, waardoor het een levendige rookkleur is geworden. De pootjes heb ik met twee laagjes witte krijtverf geverfd. Tot slot heb ik op de voorzijde het Bet Bee logo aangebracht met grijze verf.

Natuurlijk horen er in zo'n mooie stoel mooi gestoffeerde kussens. Voor het zitkussen heb ik gekozen voor een gladde grijze stof, het extra (rug)kussentje heb ik van jute gemaakt. Landelijk, sober, stoer, industrieel... Kortom, de stoel past nu in elk interieur! 

Buffetkast

Foto
Deze mooie buffetkast was eerst onbehandeld hout. De kast is licht opgeschuurd en antraciet grijs geverfd. Daarna geverfd met een witte zijdeglans lak. Goed laten drogen en toen de finishing touch... Het doorschuren! Met een hele fijne korrel het wit licht opgeschuurd, zodat de grijze onderlaag er heel gedoseerd doorheen komt. Het geeft zo'n mooi, geleefd effect!
rekeningnummer: NL49INGB0006350504 KvK: 60042788 BTW nummer: NL127058825B02
Welkom bij Bet Bee...
 
Om u optimaal te kunnen laten
genieten van onze webshop,
maken wij gebruik van cookies.
Blijft u op deze site, dan gaat
u hiermee akkoord. 
Vanzelfsprekend slaan wij geen
persoonlijke gegevens op.
 
Bee Creative, Bee Original!