" />
Producten
heartDon't forget...

14th February
it's Valentine heart


-kiss- Bet Bee
Wauw... Kijk nou!
Nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden

Bet Bee... that's me!

Photo

Over Bet Bee

Welkom bij Bet Bee.

Bet Bee? Ja... That's me. Ik ben Bet en ik schilder. Oh ja, ik teken ook. En meubels pimpen, doe ik ook, maar wat ik het allermeest doe, is houten woondecoraties maken... Kortom, ik doe heel erg veel verschillende dingen.

Ik zal bij het begin beginnen. Jaren geleden toen ik nog een Betje op de kleuterschool was, was ik al gek op tekenen.  Mijn passie werd eigenlijk alleen maar groter naarmate ik beter leerde tekenen. Na mijn middelbare school leek de kunstacademie dan ook een logische keuze. Daar lag mijn hart tenslotte. In plaats van mijn hart te volgen, luisterde ik naar dat hele vervelende, zeurende stemmetje in mijn hoofd. Het verstand ging zich ermee bemoeien: "Nee, Bet... doe het niet. Kies een brede opleiding, waarmee je zo aan de slag kan op de arbeidsmarkt. Kunstenaars verdienen niets, het zijn vage, zweverige typetjes, die af en toe een klodder verf op een doek kwakken met een rood wijntje in de hand en er dan tien mile voor durven te vragen, maar dat natuurlijk niet krijgen!". Het stemmetje won, het hart verloor.

Na járen pakte ik het tekenen weer op. Helaas gaf dit geen voldoening meer. Ik wilde eens wat anders: pentekeningen ingekleurd met aquarel, acrylverf op papier, op hout en toen op canvas. Mwoh. Tot ik op een dag bij de Blokker een setje olieverf zag. 10 tubetjes voor een paar euro. Ik heb een setje gekocht en 's avonds geprobeerd er een schilderij mee te maken. Haha, het leek echt helemaal nergens op. Het was echt vreselijk. Vol afgrijzen heb ik uren naar het vreselijke resultaat gestaard en op dat moment nam ik mijzelf voor dat ik dat echt véél beter moest kunnen. Ik vond dat ik dat écht béter móést kúnnen!

In de maanden die volgden, heb ik zoveel doeken verziekt, ik heb geoefend, gevloekt, nog meer geoefend, boeken uit de bibliotheek gehaald met technieken, voorbeelden en tips en daar weer mee aan de slag gegaan en ja... ik ging vooruit. Mijn werk werd met iedere penseelstreek beter, mooier, maar vooral zelfverzekerder.

Begin 2009 heb ik mijn eerste website gemaakt met foto's van mijn schilderijen. Bet Bee was geboren.

In 2012 ben ik met mijn gezin vanuit de Randstad verhuisd naar het Brabantse platteland en ineens had ik ruimte! Het schilderen schoof naar de achtergrond en maakte gepaste plaats voor een nieuwe passie: houten woondecoraties en -meubels.

Inmiddels doe ik zoveel. Ik maak portrettekeningen met potlood, muurschilderingen bij mensen thuis, ik knap oude meubels op en steek ze in een hip, nieuw jasje, ik maak houten woondecoraties en kleinmeubels, geboorteschilderijen met acrylverf op canvas en geboorteplanken op hout en nog veel meer. Heel veelzijdig, maar zo leuk. Ik vind ècht dat ik de leukste baan op aarde heb!

BEE ORIGINAL, BEE CREATIVE
by
Bet Bee

Bet Bee... that's me!

Photo
rekeningnummer: NL49INGB0006350504 KvK: 60042788 BTW nummer: NL127058825B02
Welkom bij Bet Bee...
 
Om u optimaal te kunnen laten
genieten van onze webshop,
maken wij gebruik van cookies.
Blijft u op deze site, dan gaat
u hiermee akkoord. 
Vanzelfsprekend slaan wij geen
persoonlijke gegevens op.
 
Bee Creative, Bee Original!