" />
Producten
291a94f98b84db21e317c3ac4fed6558.jpeg
Wauw... Kijk nou!
Nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden

Het begin

In 2008 ben ik begonnen met schilderen. Eerst pentekeningen met oost Indische inkt ingekleurd met aquarelverf. Gevolgd door acrylverf op papier, later op canvas. Het was niet de stijl die bij mij paste, dus deed ik een poging met olieverf. Mijn eerste doek was echt vreselijk, maar de manier waarop de verf zo mooi in elkaar overvloeide... Ik was verliefd en nam mij stellig voor dat ik deze techniek wilde beheersen. En toen ben ik gaan oefenen, oefenen en nog meer oefenen...

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

In het begin schilderde ik vooral stadsaangezichten. Ik zocht een mooie foto op op internet en probeerde dit dan te kopieëren. Een gebouw is zoals deze is. Er is weinig tot geen ruimte om iets te veranderen aan het plaatje. Zo leerde ik mezelf te "kijken". Na verloop van tijd ging ik verder met landschappen. Ik oefende vooral op de lucht, water en schaduw op en onder bomen en dergelijke.
Photo

Andere vormen

Na de stadsaangezichten en landschappen ben ik gaan oefenen met andere vormen, voornamelijk stillevens van ronde vormen. Ik leerde spelen met licht en schaduw.
 
Photo

Beestenboel

Het was tijd voor een beetje leven in de brouwerij. Ik besloot dieren te gaan schilderen. Moeilijk, want dieren hebben ogen en vooral ogen zijn zo moeilijk om te schilderen. Ik begon met een koe. Veel beestjes volgden: een paard, een schaap, een varken, een kat een kuiken, een gans, een roodborstje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo leuk om te doen.

Roodborstje (2010)

Photo

Kip (2011)

Photo

Paard (2011)

Photo

Gekke Koe (2014)

Photo

en toen... Mensen!

Photo
De logische stap na dieren was natuurlijk mensen. Na twee oefendoekjes heb ik heel stoer een opdracht aangenomen. Aan de hand van een foto moest ik een portret schilderen van een klein jongetje in een clownspakje. Het jongetje was inmiddels al 7 jaar ouder en woonachtig in de VS, dus ik kon hem niet in persoon ontmoeten om na te schilderen. Ik moest het dus maar doen met die foto. Ik heb gezwoegd, geploeterd en gezweten! Maar... het is een geweldig portret geworden.

Pipo Pepito (2011)

Photo

Zo is het dus gegaan

En zo is het dus gegaan. Natuurlijk heb ik nog veeeeeeel meeeeeer schilderijen gemaakt. Een selectie hiervan is terug te vinden onder de knop Nog Meer Schilderijen.

Heeft u interesse in een van de getoonde schilderijen of wilt u een schilderij laten maken, dan kunt u natuurlijk geheel vrijblijvend contact met mij opnemen.

Bee Original, Bee Creative
Bet Bee
rekeningnummer: NL81INGB0006386497 KvK: 60042788 BTW nummer: NL127058825B02